Alexander Kennedy tillbaka i Rockets

Välkommen hem Ystad sonen Alex. Hur känns det nu när du äntligen får bära grönt igen?
Det känns skitbra. Som om man aldrig lämnat. Det är kul att komma igång med att hjälpa till och bygga laget, coacha ungdomar samt att träffa gamla lagkamrater och coacher.

Hur har erfarenheten från Celsius Tigers programmet utvecklat dig som spelare?
Det går inte riktigt att svara på. Jag har inte bara lärt mig om fotboll men också livet i sig och hur jag ska bli den bästa versionen av mig själv som möjligt i alla aspekter. Arbetsmoral, kunskaper om träning och kroppen, alla verktyg att kunna fortsätta min elitsatsning på egen hand.

Hur var PPI tourn?
Den var riktigt tuff. Ut på fältet i 35 grader, kämpa på tills du tror du ska dö sen in i en bil med 7 andra killar i 10 timmar. Gör om, 8 dagar i rad. Det var lärorikt och coolt att få se USA och mäta sig med dom bästa i världen.


Var det häftig att besöka coacher och skolorna ?
Ja! Riktigt coolt. Bara lokalerna och platserna vi besökte var häftigt. Få skaka hand med de största skolornas coacher, spelare med mera. Det var en surrealistisk upplevelse.

Hur känns din offseason träning?
Min offseason har bestått mest av rehab vilket är tråkigt. Målet i år har varit att komma tillbaka till min ursprungliga form så bra som möjligt och det jobbar jag fortfarande en del på.

Snart ser vi dig på plan igen , vad förväntar du dig?
Jag förväntar mig att få smaka på Rockets kämpaglöd och lagkänsla igen. Det var en av dom sakerna som fick mig att fastna för just denna sporten och laget i sig. Det ska bli kul o få lira lite iron man football och komma tillbaka till fotbollen som vanligt.

Vad har du för förväntningar inför säsong 2023?
Jag kommer som sagt tillbaka från en ganska stor skada så mina förväntningar i år är egentligen att lira fotboll med den försiktigheten som man KAN ha i sporten. Fokus i år för mig är att ha kul och göra mitt bästa för att Rockets ska få tillbaka sitt efterlängtade guld.

Ska du inte försöka övertala lillebror att komma och spela?
Det hade varit episkt att se oss spela tillsammans? Haha jo. Just nu är det nog svårt för honom att pendla från Uppsala. Men den dagen kommer!


Ditt bästa fotbollsminne?
När 2 danska spelare försökte targeta mig på min blindside 3 gånger i rad på kickoff, sen när jag fick nog så la jag båda spelarna på backen samtidigt. Sen blev det inga fler targets på mig. Samma match så hurdlade jag en kille som en fotograf fick på bild. Det var nog det snuskigaste jag gjort på en match och den bilden gick viral i Europa.

Berätta om Ystads Stryka?
Det är lagkänslan och grit som alla spelare har för varandra. Har aldrig upplevt dålig stämning på en match även om man legat under med 40 poäng i fjärde kvarten. Vi spelar för varandra in i slutet.

Hur ser din roll som coach i junior lagen ?
Jag hjälper dom yngre killarna så gott jag kan och delar med mig om så mycket kunskap som möjligt. Framförallt inom gymmet och sprint som jag har kurser i för killarna där vi jobbar hårt på alla detaljer samt hur man tränar för att bli bra. Jag tycker det är en otroligt belönande känsla när man äntligen får in tekniken och killarna blir glada av att känna skillnad och bli bättre. Gänget är motiverade och tuffa. Det är helt enkelt en win win.


Vad kommer du tillföra Ystad?
Om inte annat så en riktigt snygg spelare. Men jag tror jag kan komma in som en spelare med kvalité som kan göra en skillnad. Jag tänker sätta poäng på tavlan varje match jag spelar.

Bästa NFL Lag: Tennesse Titans
Bästa spelare: Derrick Henry Favorit
Maträtt: Pappas kinamat
Din största rädsla: att inte vara bra på det jag gör
Vad gör din lycklig: att vara bra på det jag gör. (Och min familj, och min flickvän. Jag blev inte tvingad att lägga till det sista)