Warning: Undefined array key "options" in /customers/7/1/c/ystadrockets.se/httpd.www/wp-content/plugins/trx_addons/components/api/elementor/elementor.php on line 1262

Ystad Rockets söker alltid nya spelare i alla åldrar. Vi välkomnar intresserade med öppna armar. Det går alldeles utmärkt att prova på sporten i en månad innan du bestämmer dig för om amerikansk fotboll är något för dig. Klubben har skydd som går att låna och i längden hyra.

Har du frågor eller vill komma i kontakt med någon ledare i klubben rekommenderar vi ett besök på vår kontaktsida.

Vi tränar på stora gräsplanen på idrottsplatsen i Ystad (Sandskogens IP bredvid Saltsjöbadet)

Våra träningstider ser du i vår kalender här nedan :

[ECFG_calender_events]

Vad är amerikansk fotboll?
Amerikansk fotboll är en spännande och actionfylld sport. Och framför allt – det är en sport för alla. Det kvittar om du är lång, kort, stor eller smal. I amerikansk fotboll behövs alla typer av människor.

Till skillnad från vad många tror är amerikansk fotboll en taktisk sport – som schack fast med fysiska moment. Det största och starkaste laget behöver inte vara det vinnande, i grunden handlar det om hur bra taktik lagen har. Trots all taktik är amerikansk fotboll inte särskilt svårt att lära sig.

I grunden handlar det om att det anfallande laget ska avancera tio yards på fyra försök. Lyckas man med detta får man fyra nya försök att avancera ytterligare tio yards. Mål gör man genom att passa eller springa in med bollen i målområdet, en så kallad touchdown. Det går även att sparka in bollen mellan målställningens stolpar, ett så kallat field goal.