Warning: Undefined array key "options" in /customers/7/1/c/ystadrockets.se/httpd.www/wp-content/plugins/trx_addons/components/api/elementor/elementor.php on line 1262

Vad är Amerikansk fotboll?

Amerikansk fotboll, även känt som “American Football” eller “Football” i USA, är en kontaktsport som spelas mellan två lag med elva spelare på varje sida. Målet med spelet är att få en oval formad boll att flytta sig nerför fältet genom att kasta eller springa med den, med syfte att nå motståndarnas mållinje eller “end zone”. Poäng görs genom att bollen når mållinjen eller genom att göra ett så kallat “field goal” genom att sparka bollen mellan målstolparna.

Under spelets gång

Spelet börjar med ett “kickoff” där ett lag sparkar bollen till det andra laget och försöker få tillbaka bollen genom att fånga den eller hindra det andra laget från att ta kontroll över den. Ett lag får fyra försök eller “downs” för att flytta bollen 10 yards, om de inte lyckas med det så får motståndarlaget bollen.

Amerikansk fotboll i världen och Europa

Amerikansk fotboll är mycket populärt i USA, med professionella ligor som NFL (National Football League) som är en av de mest tittade sportevenemangen i landet. College-fotboll och high school-fotboll är också mycket populära.