När: Fredagen den 15 April, 19:00
Var: Kristianstad Arena, Kristianstad
Förra året genomgick Rockets en betydande förändring när de gick från att inte ha spelat i Division 1 på flera år till att ha ett år som kan beskrivas som “bitterljuvt”. Inga förväntningar var satta, men de lyckades nästan ta hem allt, men snubblade på mållinjen. Laget analyserade noggrant vad som behövde förbättras och planerade för att fortsätta visa prov på fantastiska matcher för lagen i södra regionen även detta år.

Inför säsongen har Rockets förstärkt sin stab och lag med två kanadensiska tillskott som förväntas hjälpa till att bygga upp det som saknades. Fokus ligger på att förbättra offensiven och de identifierade Cameron och Justin som nyckelspelare för att bygga grunden och höja nivån på laget.

Rockets är medvetna om att de möter ett starkt lag i Kristianstad, som är revanschsuget och kommer att göra allt för att vinna. Motståndarnas QB är en skicklig atlet, men Rockets vet att deras egna spelare Philip Jhulin och Kristianstad-sonen Jacob Stenberg kommer att hantera Kristianstads anfall på ett bra sätt. Rockets erkänner att det är ett duktigt lag de ställs emot, med en erfaren stab som kommer att leda dem framåt.

När det gäller Rockets veteraner har de även fått förstärkning från Helsingborg där flera spelare förväntas ha stor inverkan under säsongen, tillsammans med de två importspelarna Cameron och Justin. Cameron har tidigare spelat i den högsta ligan i Frankrike i tre år, och Justin har utmärkt sig som All Conference Defensive Back och All Canadian returner.

Säsongen startar med en match “Under the lights” i Kristianstad, och Rockets är fast beslutna att visa att denlilla staden är här för att stanna och att de tillhör toppen i Division 1.

Tänka starters

QB Cameron Valardo
RB Timmy Göransson
OL Hampus Palm
OL Ola Schön
OL Adrian Longsoldier
OL Rasmus Karlsson
OL Daniel Thulin
WR Mattias Hägerhult
WR Justin Julien
WR Markus Persson
WR Casper Rosenberg

DL Melwin Schön
DL Mike Pedersen
DL Erik Nilsson
LB Jens Rosenberg
LB David Göransson (K)
LB Zackarias Ettassi
DB Robin Holdt
DB Markus Persson (K)
DB Justin Julien
CB Nasim Shaverdian
CB Filip Odemar

ROCKETS STAB
HC: Christian Glasnovic
OC: Vidar Onsberg
DC: Christoffer FLygare
OL : Tommy Ekstedt
WR: Mattias Hägerhult 
RB: Timmy Göransson
DL: Torbjörn Andrewsson
LB: Joel Svensson
DB: Markus Persson
Medic : Gunilla Lindqvist / Claaes Svensson
GM: Roland Rasmusson

STREAM LINK: https://www.swe3play.se/livestream/s-division-1-herr-kristianstad-predators-ystad-rockets-8a8rpp