Rockets och Jaguars går ihop

Efter många års samarbete väljer nu Rockets och Jaguars slå sig samman för säsongen . Det har inte varit en svår övergång utan mer en enkel sammanslagning. 

Hur kommer det sig att det blev ett samarbete?
Helsingborg och Ystad har samarbetat mellan klubbarna tidigare. Vi har en god och lång relation mellan klubbarna. Senaste samarbetet var under hösten 2022 då deras U15 och vårt U15 slog sig samman för spel.

Vi tycker  det är såklart tråkigt att det “försvinner” ännu en klubb i söder men vi har varit strikta i samarbetet att vi ska hjälpa varandra och bygga upp grunden igen och utveckla RYT i Helsingborg genom vår kunskap och bygga upp ungdomsverksamheten.

Säger Glasnovic.

Hur kommer det se ut i praktiken?
Vi kommer att fortsätta hålla i träningar på hemmaplan och rekrytera ungdomar till våra ungdomslag. Vi vill att alla våra ungdomsspelare ska ha chansen att spela matcher under sina år som juniorer, därför är detta samarbetet viktigt för deras upplevelse av sporten. Seniorerna i Helsingborg är för få för att kunna spela en självständig säsong och med tanke på Ystads prestation förra året tror vi att samarbetet på herr nivå kan vara en stor succé. Genom farmar avtalet som Ystad har med Örebro black knights så ser vi till att ge våra spelare möjligheten att spela på den högsta nivån i Sverige.

Vad har ni för delmål och mål ?
Det vi ser nu är möjligheten att unga får spela och hoppas vi kan se över inför 2024 och göra en koll hur vi ska kunna bygga upp klubbarna som ligger vilandes. Våra förhoppningar är ju att vi får fler ungdomsklubbar i syd som vi kan hjälpa till att bygga upp och ge dem våra “rights and wrongs”.  Många klubbar har alltid storsatsat på A-Lags verksamhet och då har det fallerat i ungdomsverksamhet. Ett av Rockets och Jaguars stora mål som gå går hand i hand nu är satsningen RYT och JYT. En chans för oss att följa kidsens resa från start till senior spel.

Inför år 2023 kommer vi att spela tillsammans med Ystad i alla nivåer för att kunna ha tid till en återuppbyggning av vår egna förening. Vi har tidigare samarbetat med Ystad på flera olika sätt och är nöjda med det samarbetet, därför känner vi oss trygga med att överlämna våra spelare till dem under säsongen 2023.

ordförande Nasim Shaverdian (Jaguars)

Vad mer än spel kommer att ske under året?
Vi kommer samarbete på flera olika plan. Men ett av dem stora är att vi kommer arrangera Northman camp i Ystad med amerikanska coacher som kommer hit. Detta ger en stor möjlighet för spelare som vill nå sin dröm att få åka och spela i USA. Samt kunna ge kompetens utveckling för coacher runt omkring i Sverige. Jag vet att det även kommer att hållas ett camp i Stockholm mer info kommer inom kort och inget är officiellt ännu men klubben jobbar på att få detta arrangerat.


Vet ni vilka datum ?
I slutet på Juni är det nere i Skåne om allt går enligt plan och början på Juli i Stockholm.

Kommer inte Helsingborg ha någon verksamhet alls?
Jodå, vi kommer ha tackel-träningarna men vi vet att medlems antalet inte håller till att ställa upp i serie. Vi känner att det blir bra med träningar och Ystads gemensamma Camp dem har haft. Vi kommer att försöka hålla oss till flaggfotoboll nu i början och bygga sakta och låta junior verksamheten byggas upp. -Nasim

Några förväntningar inför året?
Ett år att se framemot!

 

Leave a comment