Leo Dormvik kallad till RIG COMBINE

Ystad trots sin lilla storlek har det producerats fram flertal spelare och atleter genom åren. Dessa spelare och atleter har representerat Sverige i alla möjliga forum, men när det kommer till Amerikansk Fotboll har Rockets stuckit ut lite grann av produktion av spelare och atleter på världsscenen. Spelare som har tillhört eller tillhör Rockets har under senaste åren valt att vilja ta nästa steg i idrotten och haft det som tillval i skolan. Det som vi kan stolt säga att vi gör bra är våra ungdomslag i Rockets. Spelare är inte super många i truppen men som individer är dem starka spelare och smarta. En av dessa spelare som är nästa på tur ut ifrån akademin och Rockets är Leo Dormvik som fått chansen att ansluta till Uppsala och RIG Combine. Klingar namnet Dormvik ? Visst gör det, det. Namnet Dormvik har varit med i Rockets sammanhang tidigare och med stora namn som Viktor och David Dormvik. Dessa två spelare har varit med och tagit SM guld med U16 laget och spelat både superserien och representerat Sverige tidigt 2000- tal.

Hej, Vem är du ?
Jag heter Leo Öhrstedt Dormvik

Hur Gammal är du ?
15 år gammal. 

Hur har din säsong hittills varit?
Säsongen har flytit på bra med både offensivt och defensivt har fått spela på båda sidor av bollen. Vi har väldigt bra kemi i laget trots att vi spelar med två andra lag.

Namnet Dormvik är rätt bekant?
Ja , Viktor är min pappa och David min Farbror både har spelat i Rockets i flera år.

David Dormvik

DAVID DORMVIK

Hur känns spela samma sport som pappa och farbror ?
Det känns otroligt kul att spela samma sport som både pappa och min farbror spelade. Jag älskar diskussionerna runt matbordet där någon förstår mina känslor och min kärlek till sporten. Samtidigt är jag tacksam för tipsen som både pappa och David ger mig.  

Hur känns det att du fått chansen till RIG?
Det känns otroligt kul att få äran att vara med på RIG combine. Jag har kämpat riktigt hårt de senaste 2 säsongerna, Jag som individ sätter höga mål & krav. Som individ jobbar väldigt hårt för att nå de målen jag siktar på. 

Det är ju trots allt 10 spelare från hela landet som blir antagna?
De känns lite tråkigt att det endast är 10 stycken som kommer bli de slutliga talet av spelar på RIG. Men de ger mig också mer motivation att jobbar hårdare. Jag älskar tävlingar och RIG är ett delmål. 

Hur ska du tackla detta ?
Jag kommer gå in med en mycket hård inställning. Jag kommer även vara ödmjuk och göra allt för att jag ska kunna få chansen att ta en av platserna under RIG Combine.

Leo är en teamplayer, en mycket ödmjuk kille som vill allas bästa ! Jag älskar Leos sätt hur han behandlar sina lagkamraterna när dem gör rätt och fel ! Leo är en stor man  trots sin unga ålder

Coach Christian Glasnovic

Vad ser du dig själv om 5 år?
-Oj , om 5 år ser jag antagligen att jag spelar på ett college i USA eller så ser jag mig som fotograf. Det har varit mitt drömjobb sedan barnsben kan man säga.

Kan du inte kombinera fotbollen och fotograferandet, det kanske finns en skola som har fotboll och medieutbildning ihop ?
-Det har jag inte tänkt på, just nu är RIG i fokus. Men jag tror säkert att det finns möjlighet till det. Jag inte undersökt möjligheten med fotboll och media, så har faktiskt inte super koll på det. Men jag vet att där finns college som har sådan utbildningen. Jag tror säkert att det är så att det går att kombinera mina två intressen. Du gav mig idé nu, Tack!.

Om vi går tillbaka till RIG vad vet du om coacherna som är verksamma i programmet? 
-Jag vet inte så mycket om coacherna, har hört mig för under ULU lägret och med en gammal Rockets spelare som varit där som ett stöd för mig som både spelat och gått på RIG. Dem berättade för mig om hur coacherna är . Det jag fått höra är att, De gör allt för jag som individ och spelare ska lyckas med mina mål och utvecklas. 

Är du  nervös?
-Jag är väldigt nervös inför RIG combine.  Nervositeten kommer inte stoppa mig från att nå mina mål det gör mig snarare mer motiverad att nå målet att ta en plats.

Vad krävs det av dig som spelare? 
-De krävs väldigt mycket av mig som spelare jag måste verkligen ge 100% alltid och aldrig slappna av.

“När man säger om att fotboll är familj…. så kan man verkligen se att Leo har det i sig, Jag har både spelat & coachat ihop med hans pappa och farbror. Jag minns att jag redan sen Leo varit liten och varit på Viktor (Leos pappa )”när är det dags för lilleman” – den tiden kommer… fick jag alltid som svar. Leo är en klassisk ledare som endast jobbar för hög standard och vill verkligen ge allt för hela laget. “

Coach Christian Glasnovic

Ystad-Uppsala, bra bit hemifrån ? Är du verkligen redo för det?
-Jag som individ skulle säga jag är mogen, visst det är ett stort steg men skulle nog säga att jag är tillräckligt mogen för att flytta hemifrån. Det kommer såklart vara jobbigt och sorgligt att lämna alla här hemma i Ystad vänner och familj. Men för att jag ska nå mina mål och komma dit jag vill , så är detta ett av stegen för att nå mina mål. Jag kommer försöka vara i Ystad så mycket som möjligt. 

Vad säger Pappa om inbjudan och hur tar han det?
– Pappa tar faktiskt inbjudan väldigt lugnt han har själv sagt att han är stolt över mig och att han gör allt för att jag ska lyckas!

Vad har du för mål och vision för dig som spelare? 

– Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag har som vision om min framtid. Jag är endast femton år och målen och visioner spretar. Men så klart är målet och drömmen att spela i USA och college först sedan förhoppningsvis NFL. Men de är en lång och kämpig väg dit men ja kommer göra allt för att uppfylla denna önskan. Sen så klart finns det nya och stora möjligheter i Europa och Sverige.

Har du något roligt du kan berätta om dig själv ?
– Jag är väl ganska bra på att få folk o skratta ja brukar oftast va den ”dumma” i gänget o gör ibland till mig för att få en bra stämning med mina vänner. 

Berätta om din bästa TD?
– Min bästa TD var nog på Dukes Tourney 2022 när vi i  Rockets spelade ihop med Kristianstad Predators. Matchen vi spelade var bland dem sista matchen mot dagens slut, många av lagen va där kollade på. Så det var rätt mycket publik. Jag minns att jag sprang en fade och gjorde catch plus TD och alla hejade o klappa. Det är mitt bästa touchdown minne. Kändes lite som på film faktiskt. 

Berätta om ditt bästa amerikansk-fotbolls minnet?
– Mitt bästa amerikanska fotbolls minne hitintills  var faktiskt inte när jag spela själv, utan när min pappa spelade för några år sedan. Jag var väldigt liten men jag brukade hänga med på matcher. Där var en match som sitter mig nära i minnet som var extra kul den spelades i Göteborg (Kval till Superserien) och det var en super jämn match. Jag minns att Rockets fick till ett super spel gjorde en riktigt sjuk Game Winner TD o alla hoppade o skrek de var väldigt kul att se. 

 • Snabba frågor med Leo
  Vad är din högsta önskan just nu? 
  Min högsta önskan just nu är nog att jag antingen kommer med på RIG eller att jag på något sätt lyckas med fotbollen o kan leva på det. 
  Nämn ett personlighetsdrag som styr dig mycket?
  Ett personlighetsdrag som styr mig mycket skulle jag säga att jag alltid prioriterat mina kompisars välmående och problem före mina egna. Det kan både vara på gott och ont att jag gör det men till mestadels funkar det bra och det kan vara jobbigt ibland men så är de med allt. 
  Vad är din största rädsla som inte innefattar döden? 
  Jag vet faktiskt inte vad min största rädsla är just nu men jag skulle kanske säga att de är ormar jag hatar verkligen dem tycker de är väldigt obehagliga. 
  Nämn en styrka du sitter på? 
  En styrka jag skulle vilja säga att ja har, är nog ”speed”. Asså jag menar snabb och rörlighet.
  Vad gör dig glad ?
  Någonting som gör mig glad är att vara med mina vänner. Vi behöver inte göra något speciellt utan bara att få träffa dem och prata är en av de bästa saker jag vet. 
  Vad gör dig ledsen? 
  Någonting som gör mig ledsen är t.ex när ja har mycket press på mig under en match och man gör misstag efter misstag och då är det lätt att man hakar upp sig på dem misstagen. 
  Vilken film såg du senast?
  Filmen jag såg senast var The Hate You Give. Jag såg den faktiskt i skolan och tycker den är väldigt bra.

Lycka till Leo!

Leave a comment