Dante Johansson är kallad till RIG COMBINE

Två stycken Ystad spelare är kallade till RIG Combine. Igår presenterades Leo Dormvik och idag kommer nästa spelare som är kallad . Dante Johansson som har sin grund i Helsingborg Jaguars. En spelare som trotts den långa distansen lyckades ta en start plats i laget och en spelare som är viktigt nyckel spelare. Dante Johansson är en spelare att se framemot och framförallt att räkna med. Vi träffar han under en träning i Skurup för förberedelserna av u17 säsongen.

Tjena vem är du? 
– Hej mitt namn är Leon Dante Alonzo Johnsson 

Hur gammal e du?
– Jag är 15 år gammal

Hur har säsongen gått hitintills? 
– Den har gått Bra, vi slutade med ett 4-2 i resultat och jag har fått spela väldigt mycket. Tyvärr inte alltid den position jag önskat men det har också gjort att jag blivit bekväm på olika platser på planen.

Om vi talar vi talar lite om RIG, hur känns det? 
– Det känns väldigt bra. Vet att det är en bra skola som jag kan få en god utbildning på och framför allt kunna spela amerikansk fotboll på hög nivå.

Det är ju trotts allt 10 spelare från hela landet som blir antagna?
– Man blir såklart glad att veta att jag är bland dem arton som blev inbjudna till Combinen. Jag kommer aldrig säga jag är helt nöjd fören jag har tagit min plats i skolan.

Hur ska du tackla detta ? 
– Jag är en person som kommer ge allt mitt motto är : Jobba hårt och alltid ge 100%

Dante är en hårt arbetande kille, Jag har haft äran och se honom växa genom mitt system. Han har fått spela båda båda sidor av bollen och varit en av dem starkare karaktärerna på den Defensiva sidan. Dante är en ledare och en spelare med mycket karaktär som aldrig ger upp. I grunden är han en offensiv spelare vilken gör att jag hyllar honom men det han har åstadkommit på den defensiva sidan, är ovärderligt. Dante är en spelare som verkligen växt under säsongens gång och kan spela mer än en position!

Coach Christian Glasnovic

Vad ser du dig själv om 5 år?
– Om fem år skulle jag se mig själv att jag fortfarande spelar fotboll och förhoppningsvis spelar jag “over the sea” i USA.

Om vi går tillbaka till RIG vad vet du om coacherna som coachar? 
– Nej har aldrig träffat dem men har pratat väldigt lite med Robert Johansson via messenger

Du vet att han coachar i Herr Landslaget och är OC där?
– Ja jag vet, stort att få arbeta med stora och erfarna coacher.

Så hur nervös är du ?
– Lite grann, men inte så mycket faktiskt. Tror det kan vara ganska bra att vara lite nervös också för att hålla en taggad. 

Vad krävs det av dig som spelare? 
– Det som krävs av mig som spelare skulle kunna vara att jag måste pusha mig själv, sträva efter mer och att visa att jag har talang

Dante är en ung spelare med hög potential. Så länge jag coachat honom har han alltid visat att han är coachbar, artig och ett har ett J-vla driv till att ständigt bli bättre genom att utmana sig själv. Med rätt verktyg och coachning kan man förvandla Dante till en av landets bästa WR’s

Coach Nassim Shaverdian

Uppsala – Halmstad ? Lång bit hemifrån hur tacklar du det? 
– Jag säger inte det inte kommer att vara tufft. Jag vet att det kommer bli tufft. Det är ett stort steg jag tar. En stor grej är väl inte kunna se mina föräldrar lika mycket,. Men det är något vi pratar om och jag vet att jag är redo att offra mycket för att kunna gå på RIG och nå mina mål. 

Men Dante, du är 15, Är du verkligen du redo att lämna hemmet?
– Absolut är jag det, jag har blivit uppfostrad av mina föräldrar rätt bra “tror jag” och jag har tre äldre bröder som hela mitt liv lärt mig hur jag ska göra mig redo för mitt vuxna liv och när jag flyttar hemifrån.

Vad har du för mål och vision för dig som spelare? 
– Jag som individ måste fylla min fulla potential och bli den bästa versionen av mig.

Något roligt du kan berätta om dig själv ?
– Jag började med amerikansk fotboll när jag var runt 8år i Halmstad. Ett minne jag aldrig kommer att glömma är när jag deltog i dem första träningarna så var det med en hockeyhjälm för jag kunde inte få tag i något annat.

Din bästa TD minne?
– Min absolut första TD i U15 med Kristianstad Predators när jag spelade RB. Vi sprang en insidezone och jag lyckades komma loss till utsidan där jag tog det hela vägen hem för en 55 yard rushing TD. I samma match senare gjorde jag en till TD av en screen pass.

Bästa amerikansk-fotbolls minnet? 
– Hela sista matchen av den senaste säsongen som varit. Jag hade två forced fumbles, 2 pass deflections, 5 tackles, 1 TFL, 2 receptions för 20 yards och en TD. En av mina bästa prestationer i en match och vinsten gjorde att vi kom på andra plats istället för delad andra i vår liga. Det sorgliga är att inget av detta finns på film. Men det har hänt jag lovar….

“ Tror Dante kommer klara sig superb uppe på RIG combine och Uppsala både han och Leo är en av framtidens stora namn”

Coach Christian Glasnovic

Snabba frågor:
Vad är din högsta önskan just nu? 
Att lyckas med betygen för att komma in i på Celsiusskolan(RIG).
Nämn ett personlighetsdrag som styr dig mycket?
Jag tar ofta saker med en klack spark och tänker inte på det, så mycket. Det kan vara både på gott och ont.
Vad är din största rädsla som inte innefattar döden? 
Att jag inte lyckas komma in på någon amerikansk fotbolls skola.
Nämn en styrka du sitter på? 
Jag har väldigt lätt för att lära mig saker och plockar upp information snabbt.
Vad gör dig glad ?
Fotboll, musik och mina vänner 
Vad gör dig ledsen? 
Jag kan må lite dålig ibland och det kan bli väldigt stressigt i mitt liv, men det är sällan det blir så.
Vilken film såg du senast?
Avatar 2

Lycka till Dante!

Leave a comment